Λαμία: Οι ΘΕΡΑΣΤΕΣ παρουσιάζουν το έργο του Jean Genet » Οι δούλες» – Δείτε το trailer της παράστασης

0
240

Οι ΘΕΡΑΣΤΕΣ ανεβάινουν στο σανίδι με την πρώτη τους παράσταση, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με το έργο του Jean Genet «Οι δούλες» (Les Bonnes) στις 6 & 7 Ιουνίου.

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Φωτεινή Φύκα η οποία και πρωταγωνιστεί μαζί με την Πένη Γοργογιάννη και την Κωνσταντίνα Ρηγάκη.

Η παράσταση θα ανέβει στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας στις 6 και 7 Ιουνίου.

Διαβάστε εδώ για τους ΘΕΡΑΣΤΕΣ

Οι θεραστές, (Φωτεινή Φύκα, Penny Gorgo & Konst Rig ) είναι μια ταλαντούχα θεατρική ομάδα η οποία ανεβάζει το έργο του Jean Genet " Οι δούλες" (Les Bonnes) στις 6 & 7 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. Αυτή την φορά, , παρόλο που πρόκειται για θεατρικό έργο, είχαμε την ιδέα τα γυρίσματα να είναι εξωτερικά, εκτός θεάτρου, ώστε το έργο να έχει κινηματογραφικό ύφος. Η σκηνοθεσία είναι της Φωτεινής Φύκα και χαίρομαι πολύ που συνεργάζομαι μαζί της για 2η συνεχόμενη χρονιά.Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον George Gletsos, για τον υπέροχο χώρο που μας παραχώρησε για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Υ.Γ.Το έργο είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 15 ετών.Vasilis*

Posted by Vasilis Kantarakis on Freitag, 19. Mai 2017

Λίγα λόγια για το έργο

Οι αδελφές Κλαίρη και Σολάνζ στην υπηρεσία της Κυρίας. Κάθε φορά που απουσιάζει η Κυρία παίζουν μια παράσταση. Φορούν τα ρούχα της και καταστρώνουν την εξόντωσή της. Σκληρές και αδυσώπητες θα ξεπεράσουν τα όρια.

Ο Jean Genet γράφει τις «Δούλες» το 1947, ως αντίδραση σε μια κοινωνία που κυριαρχεί η ψευτιά, η προδοσία, η βία, η εκμετάλλευση και η κοινωνική ανισότητα.

Το έργο βασίζεται σε ένα αληθινό γεγονός που συνέβη στη Γαλλία τη δεκαετία του 1930. Ο Genet, χρησιμοποιώντας πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία και ως βασικό μέσο της εξέγερσης των χαρακτήρων του την μεταμφίεση, φτιάχνει ένα κόσμο που βρίσκει έκφραση όχι τόσο στην ίδια τη διαμαρτυρία, αλλά στην τελετουργική πράξη της δημιουργίας του «κόσμου» αυτού .

Κάνοντας αναγωγή των χαρακτήρων και των βαθύτερων νοημάτων του έργου στο σήμερα το καθιστούν απολύτως σύγχρονο με τους ίδιους προβληματισμούς και ανάγκες εκτόνωσης των απογοητευμένων και περιθωριοποιημένων της κοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here